ROT-avdrag vid VVS-installationer

Villaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 30 % när man anlitar en hantverkare för renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av bostaden. Hyresrätter omfattas inte av systemet. Avdraget gäller enbart arbetskostnaden, inte material, och självklart ska företaget som anlitas inneha F-skattsedel.

Kunden får däremot inte skattereduktion för att bygga ett helt nytt hus och inte heller för om- och tillbyggnad av nybyggda hus. Med nybyggt hus avses ett småhus som har värdeår fem år eller yngre. Man får inte heller skattereduktion om arbetet inte räknas som ROT-arbeten.
 
På skatteverkets hemsida kan du läsa om vad du kan få respektive inte få skattereduktion för ROT-avdraget är kopplat till den enskilda individen. Även arbeten som utförs i ett fritidshus omfattas, så länge man själv som privatperson står som ägare till det och det enligt fastighetstaxeringen är klassat som småhus.
 
Från och med den 1 juli 2009 ska entreprenören dra av ROT-avdraget direkt på fakturan. Företaget får sedan begära att få det avdragna beloppet från Skatteverket.
 
Det du som kund behöver göra är säga till oss att ni vill utnyttja ROT-avdraget, samt lämna personnummer och fastighetsbeteckning, så sköter vi resten.
 
Om Skatteverket i någon omfattning nekar till utbetalning har vi rätt att kräva kunden på motsvarande belopp. Vi tar då ut en administrationsavgift på 500 kr.
 
För mer information om ROT-avdraget, se Skatteverkets hemsida, www.skatteverket.se.

Kontakta oss om ROT-avdrag vid VVS-installationer hos GF100

Har du frågor om VVS-installationer? Välkommen att ringa eller mejla oss.

Offertförfrågan

Kontakta oss
Jag godkänner att denna information får hanteras av Grillby Rör AB enligt deras integritetspolicy
 
Skicka!
808